La bancile mari nici dobanda de 7% nu ajunge pentru a ieftini creditul in lei la o singura cifra

Bancherii dau ca sigura o reducere a dobanzilor la depozitele in lei dupa semnalul transmis de BNR, chiar de pana la un punct procentual, insa la credite o ieftinire semnificativa este conditionata de imbunatatirea perceptiei de risc, adica de o temperare a neperformantelor.

2 afișări
Imaginea articolului La bancile mari nici dobanda de 7% nu ajunge pentru a ieftini creditul in lei la o singura cifra

La bancile mari nici dobanda de 7% nu ajunge pentru a ieftini creditul in lei la o singura cifra

La randul lor, analistii financiari oscileaza de la a considera miscarea BNR drept oportuna pana la a o interpreta ca o dovada de teama, dupa ce piata si-a creat in ultimele zile asteptari pentru un pas chiar mai hotarat de relaxare - fie o taiere de dobanda mai mare de jumatate de punct procentual, fie un mix cu o reducere a rezervelor minime obligatorii, care ar fi lasat mai multi lei pe piata.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici