Lech Walesa: Evenimentele din 1989 au Intarziat integrarea Romaniei in Europa

In exclusivitate pentru “Gardianul”, fostul presedinte al Poloniei Lech Walesa a declarat ca Romania s-a integrat foarte tarziu in Europa din cauza “evenimentelor sangeroase din decembrie 1989”. “Exemplul Romaniei a aratat ca tarile care au trecut la democratie in mod pasnic, pe calea intelegerii, au ajuns mai bine.

1 afișare
Imaginea articolului Lech Walesa: Evenimentele din 1989 au Intarziat integrarea Romaniei in Europa

Lech Walesa: Evenimentele din 1989 au Intarziat integrarea Romaniei in Europa

Chiar cu pretul unui compromis palid”, a declarat fostul lider al Solidaritatii. Walesa si-a amintit si de romanul Iulius Filip, inchis de comunisti pentru ca a trimis un mesaj sindicatului Solidaritatea. La 25 de ani de la primirea Premiului Nobel pentru Pace, Walesa dezvaluie ca acest eveniment i-a salvat viata. “Comunistii nu-si puteau permite sa se debaraseze de mine, desi au fost incercari. Am avut de-a face cu o presiune enorma din partea Serviciului de Securitate”, care precizeaza ca trebuia sa primeasca Nobelul in 1982, dar la Oslo au ajuns documente falsificate de securitatea poloneza.


Citeste toata stirea pe www.gardianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici