Legea moare. CNSAS se predă?

Curtea Constituţională a decis, ieri, că Legea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este neconstituţională, admiţând excepţia ridicată în procesul Dan Voiculescu - CNSAS. "În şedinţa din data de 31 ianuarie 2008, Curtea Constituţională a examinat excepţia de neconstituţionalitate a Legii nr. 187/1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea poliţiei politice comuniste şi a constatat, cu unanimitate de voturi, că dispoziţiile legii, precum şi cele ale art. II şi art.V din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.16/2006 sunt neconstituţionale", se arată într-un comunicat al Curţii Constituţionale.

1 afișare
Imaginea articolului Legea moare. CNSAS se predă?

Legea moare. CNSAS se predă?

Decizia, definitivă şi general obligatorie, va fi comunicată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi Guvernului şi va fi publică în "Monitorul Oficial". Astăzi, Curtea va afişa pe site-ul său, la rubrica "Activitate jurisdicţională - Controlul de constituţionalitate. Decizii de admitere. 2008", motivarea deciziei. Reamintim că, la sfârşitul lunii iunie 2007, procesul Dan Voiculescu versus CNSAS a fost suspendat, Curtea de Apel Bucureşti dispunând trimiterea dosarului la Curtea Constituţională, pentru a se pronunţa cu privire la excepţiile de neconstituţionalitate invocate în proces.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici