Liber la arhivele PCR!

Arhivele Naţionale ale României propun o nouă lege a arhivelor, care permite accesul liber la toate documentele fostului regim comunist. Conţinutul arhivei fostului Comitet Central al Partidului Comunist Român nu ar mai fi astfel un mister pentru publicul larg: dacă proiectul va fi votat de Parlament, oricine poate vedea documentele interne de partid, stenograme ale şedinţelor, diverse înţelegeri şi protocoale cu alte partide comuniste, cum se luau deciziile la vârf, care erau ordinele date, care erau mecanismele de transmitere a acestor ordine sau cum se făcea selecţia cadrelor.

1 afișare
Imaginea articolului Liber la arhivele PCR!

Liber la arhivele PCR!

Momentan, toate acestea sunt secretizate prin Legea arhivelor din 1996. Arhivele Naţionale ale României au supus dezbaterii publice un proiect de modificare a Legii arhivelor care oferă oricui acces liber la arhivele Securităţii, ale Ministerului Apărării şi ale Partidului Comunist Român. Practic, noul proiect permite accesul la toate documentele redactate de structurile fostului regim comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici