Mancarea se scumpeste in toata Europa

Recolta dezastruoasa din aceasta vara si cresterea consumului intr-un ritm mai accelerat decat investitiile in productie genereaza adevarate explozii ale preturilor la alimente in toata Europa. Cele mai pesimiste estimari pentru Romania indica majorari de preturi de 15% la carne, 30% la lapte, 40% la legume, 50% la paine.

1 afișare
Imaginea articolului Mancarea se scumpeste in toata Europa

Mancarea se scumpeste in toata Europa

Paine, carne, lapte, ulei si legume mai scumpe. Consumatorii europeni, inclusiv romanii, vor observa majorari semnificative pe etichetele de pret ale acestor produse in urmatoarele trei luni, avertizeaza producatorii de alimente, care dau vina pe explozia preturilor la materia prima. In functie de categoriile de produse, majorarile nu scad sub 10% si merg pana la 50% din pretul produsului din timpul verii.Asa se face ca, in decembrie, vom ajunge sa platim 4 lei pentru o paine de un kilogram care costa, in vara acestui an, 3 lei, pana la 6 lei pentru o sticla de ulei, 4 lei pentru un litru din cel mai ieftin lapte si chiar 6 lei pentru o conserva de gogosari de fabricatie romaneasca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici