Masoneria romana a nascut noua frati vitregi

Dupa 1989, masonii romani au iesit iar la lumina. Certuri, dezbinari si impacari au marcat istoria masoneriei romane in ultimii 17 ani. Unii spun ca au pus umarul la integrarea in UE. Altii sint mai modesti. In 1989 mai traiau 21 de masoni romani initiati inainte de ’89, sustine Horia Nestorescu-Balcesti, directorul Centrului National de Studii Francmasonice. Totusi, azi, in Romania, sint nu mai putin de sapte mari loji masonice regulare si doua iregulare.

9 afișări
Imaginea articolului Masoneria romana a nascut noua frati vitregi

Masoneria romana a nascut noua frati vitregi

Numarul total al masonilor se apropie de zece mii, iar o intreaga succesiune de schisme, dezacorduri sau acuzatii grave au marcat dezvoltarea masoneriei dupa 1990. Fiecare loja se revendica istoric ca fiind, intr-un fel sau altul, continuatoarea masoneriei interbelice si tot fiecare loja, intr-un fel sau altul, invoca recunoasterea internationala, dar din partea unor loji diferite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici