Mătuşa Norica rămâne pe tuşă

Preşedintele Traian Băsescu nu este obligat să o numeasă pe Norica Nicolai la Ministerul de Justiţie, au hotărât judecătorii de la Curtea Constituţională (CCR). Şeful statului are dreptul să refuze motivat propunerea de numire a vicepreşedintelui liberal în portofoliul ministerial, obligându-l în acelaşi timp pe premierul Călin Popescu Tăriceanu să nominalizeze o altă persoană pentru această funcţie.

1 afișare
Imaginea articolului Mătuşa Norica rămâne pe tuşă

Mătuşa Norica rămâne pe tuşă

Aceasta a fost decizia CCR, luată în unanimitate de voturi, după două zile de dezbateri în legătură cu cererea Executivului de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Guvern şi preşedintele Băsescu.
În decizia Curţii Constituţionale se arată că preşedintele Traian Băsescu "poate refuza, o singură dată, motivat, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane în funcţia vacantă de ministru. Primul-ministru este obligat să propună o altă persoană". Doar atât precizează deocamdată comunicatul CCR, suficient însă pentru ca Norica Nicolai să îşi ia gândul de la postul de ministru al justiţiei. De fapt, aceasta nu a vrut să comenteze în niciun fel decizia Curţii, replicând jurnaliştilor că "se duce acasă să mănânce".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici