Medicii şi profesorii câştigă mai bine în Bulgaria decât în România. Cum iau alţii măsuri adevărate de ieşire din criză

După tăierea cu 25% a salariilor, bugetarii din România vor avea cele mai mici lefuri din Uniunea Europeană. Funcţionarii români vor fi plătiţi cu 1,1% mai puţin decât omologii lor bulgari, profesorii vor primi salarii cu 5,3% mai mici decât cei din Bulgaria, iar medicii vor câştiga cu 27% mai puţin faţă de bulgari, potrivit calculelor Gândul realizate pe baza datelor statistice oficiale din cele două ţări. Faţă de bugetarii unguri, românii câştigă mult mai puţin, diferenţele fiind de 38% în sănătate şi învăţământ şi de 32% în administraţia publică.

4 afișări
Imaginea articolului Medicii şi profesorii câştigă mai bine în Bulgaria decât în România. Cum iau alţii măsuri adevărate de ieşire din criză

Medicii şi profesorii câştigă mai bine în Bulgaria decât în România. Cum iau alţii măsuri adevărate de ieşire din criză

Vecinii noştri câştigă mai bine, cu toate că şi ei strâng cureaua. După ce a îngheţat salariile bugetarilor, a tăiat cea de-a 13-a pensie şi a crescut vârsta de pensionare de la 62 la 65 de ani până în 2012, ieri, guvernul ungar a anunţat 29 de noi măsuri de reformă. Printre acestea - reducerea cu 15% a salariilor bugetarilor, dar şi taxarea băncilor, eliminarea maşinilor de serviciu gratuite şi scăderea taxelor aplicate companiilor.


Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici