Micul Trianon, marele dezastru

Jurnalul Naţional a scris constant despre monumente istorice uitate şi lăsate să se distrugă, de la castele din Transilvania până la case vechi din Bucureşti. Am avut senzaţia că lătrăm la lună. Cu toate astea, istoria care dispare puţin câte puţin sub ochii indulgenţi ai autorităţilor ne preocupă.

3 afișări
Imaginea articolului Micul Trianon, marele dezastru

Micul Trianon, marele dezastru

La Floreşti s-a aflat vreme de sute de ani moşia familiei Cantacuzino. Grigore Cantacuzino, zis şi Nababul, datorită averii sale imense, politician cunoscut în epocă, a vrut să lase în urma sa un edificiu cum nu mai exista pe Valea Prahovei. A tocmit pietrari şi maeştri zidari din Franţa şi i-a cerut arhitectului Ioan Berindey să facă un proiect similar cu al Palatului Micul Trianon de la Versailles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici