Mihaela şi Dani hrănesc chinezii din Herăstrău

Tablou dezolant în faţa Ambasadei Chinei! Zeci de asiatici concediaţi de patronii români din construcţii stau, de zile întregi, în adăposturi din cartoane şi celofan şi aşteaptă să-i ajute cineva să plece înapoi în patria lor. S-au îmbolnăvit de frig, sunt lefteri şi aşteaptă mila trecătorilor, pentru că altfel riscă să moară de foame! Deşi situaţia durează de zile întregi, autorităţile nu au găsit încă nicio soluţie.

1 afișare
Imaginea articolului Mihaela şi Dani hrănesc chinezii din Herăstrău

Mihaela şi Dani hrănesc chinezii din Herăstrău (Imagine: ziarulring.ro)

Stau în stradă, îmbrăcaţi cu şube groase, cu fesurile trase pe urechi şi adunaţi roată în jurul focului unde fierbe o oală cu mâncare de cartofi. Se întâmplă într-un cartier de lux din Bucureşti, la doi paşi de Ambasada Chinei. Nefericiţii sunt câteva zeci de chinezi, uitaţi şi de patronii români, dar şi de cei care i-au trimis în ţara noastră să muncească în construcţii. „Nu avem nimic, niciun ban, niciun serviciu. Nu putem să plecăm. Nici acte nu avem”, ne-a descris, pe scurt, situaţia, unul dintre asiaticii care „rupea” uşor româneşte. „Ei au venit cu acte în regulă, dar aceste acte au rămas la patroni. De-aia se chinuiesc acum!”, ne-a spus un conaţional al protestatarilor, venit să vadă cum îi poate ajuta.

Citeşte toată ştirea pe www.ziarulring.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici