Mingea e acum în curtea BNR

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a Românei (BNR) va hotărî mâine dacă va face vreo modificare în ceea ce priveşte dobânda de politică monetară, precum şi rezervele minime obligatorii (RMO)

1 afișare
Imaginea articolului Mingea e acum în curtea BNR

Mingea e acum în curtea BNR

În urma acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) se aşteaptă o reducere a rezervelor pe care băncile comerciale sunt obligate să le constituie la banca centrală, acestea reprezentând 40% din depozitele în valută şi la 18% din cele în lei. Astfel, majoritatea analiştilor estimează că  BNR va menţine dobânda-cheie la întâlnirea de mâine, în timp ce pentru  RMO, aceştia anticipează o reducere destul de mică în condiţiile în care şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, declara săptămâna trecută că banca centrală va reduce, "extrem de gradual", RMO şi ar putea exclude din baza de calcul a acestora finanţările pe termen îndelungat.

Citeste toata stirea pe www.curierulnational.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici