Ministrii vor da capacitatea cu Basescu

Seful statului poate refuza „o singura data, motivat“, numirea unui ministru, iar premierul este obligat sa desemneze o alta persoana, potrivit deciziei de joi a judecatorilor CCR.

1 afișare
Imaginea articolului Ministrii vor da capacitatea cu Basescu

Ministrii vor da capacitatea cu Basescu

Judecatorii Curtii Constitutionale (CCR) au decis joi, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei poate refuza, „o singura data, motivat”, propunerea primului-ministru de numire a unei persoane in functia vacanta de ministru. Instanta suprema din stat a solutionat astfel sesizarea Guvernului, care a considerat ca seful statului si-a depasit atributiile constitutionale prin refuzul de a semna numirea senatorului PNL Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei. Judecatorii au mai decis joi ca primul-ministru „este obligat sa propuna o alta persoana”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici