Miza referendumului pentru Capitală: cine controlează Bucureştiul controlează România

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a decis miercuri seară, pe 13 aprilie, că pe 19 iunie va fi organizat un referendum prin care bucureştenii se vor pronunţa dacă sunt de acord sau nu cu dis­pariţia funcţiilor de primar de sector aleşi de cetăţeni şi a consiliilor locale de sector.

3 afișări
Imaginea articolului Miza referendumului pentru Capitală: cine controlează Bucureştiul controlează România

Miza referendumului pentru Capitală: cine controlează Bucureştiul controlează România

Efectul principal al unui "da" majoritar va fi că bugetele cumulate ale sectoarelor - 1 mld. euro în 2010 - vor trece la bugetul Municipiului care se apropie şi el de 1 mld. euro, iar puterea în Bucureşti se va concentra în mâna unui om - primarul general - şi a unui singur consiliu - cel al Muncipiului Bucureşti (CGMB). În locul sectoarelor ar urma să fie organizate mai multe departamente care doar să administreze poli­ticile stabilite la nivelul Primăriei Generale.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici