Ne-am integrat în UE: şpaga se măsoară în euro!

În timp ce pacienţii sunt deranjaţi că trebuie să „cotizeze" pentru a avea acces la servicii medicale, personalul medical se plânge că, pentru a obţine un post într-un spital bun, este nevoit, la rândul lui, să ofere „atenţii băneşti".

1 afișare
Imaginea articolului Ne-am integrat în UE: şpaga se măsoară în euro!

Ne-am integrat în UE: şpaga se măsoară în euro!

Şpăgile din sistemul de sănătate, denumite elegant "plăţi informale", au devenit un fel de "lege tacită", de care cei mai mulţi dintre noi ţin cont atunci când au o problemă de sănătate. Ciocolata chinezească, cafeaua sau pachetul de Kent, atenţii care altădată deschideau multe uşi, au fost înlocuite de câţiva ani cu plicul de bani, strecurat discret în buzunarul celui care ne tratează. Tarifele diferă în funcţie de renumele spitalului şi de cel al doctorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici