Negritoiu, ING: Banca Nationala nu intelege functionarea pietei si da vina degeaba pe straini

Banca Nationala nu a pregatit piata pentru socul deprecierii inevitabile a leului si greseste cand arata cu degetul la "speculatorii cei rai", afirma Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania, intr-un interviu pentru ZF. "Ma intristeaza sa vad ca se ideologizeaza turbulentele de pe pietele internationale si BNR tot vorbeste despre speculatii pe leu si despre 'straini'. Nu sunt speculatii, sunt tranzactii financiare. Ei cred ca dealerii mana in mana cu analistii au pus gand rau Romaniei. Este gresit. Inseamna ca nu inteleg regulile pietei. Functiile sunt complet separate, iar ideea cu manipularea pietei trebuie pur si simplu exclusa", a declarat Negritoiu.

1 afișare
Imaginea articolului Negritoiu, ING: Banca Nationala nu intelege functionarea pietei si da vina degeaba pe straini

Negritoiu, ING: Banca Nationala nu intelege functionarea pietei si da vina degeaba pe straini

El acuza "opacitatea abordarii" BNR, intr-una dintre cele mai dure pozitii exprimate vreodata de un bancher comercial la adresa bancii centrale. "Problema trebuia discutata din timp cu sectorul privat si pregatit terenul. Trebuia transmis mesajul clar ca intarirea leului nu era nicidecum efectul vreunei extraordinare performante a economiei; era vorba de o cocoasa artificiala, care avea sa fie corectata mai devreme sau mai tarziu. Ar fi trebuit abandonata mai repede morga cu 'ce buni suntem, ce tare este leul'."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici