Nişte mineri; reloaded

De 60 de ani, minerii din Uricani au scos cărbune din mine ca nişte sisifi condamnaţi să muncească în burta pământului. Disponibilizările masive din ultimii ani i-au determinat pe mulţi dintre ei să ia drumul străinătăţii şi să muncească departe de casă. În cenuşiul oraşului răsar stelele unui trai mai bun.

1 afișare
Imaginea articolului Nişte mineri; reloaded

Nişte mineri; reloaded

În fiecare dimineaţă, mai multe autobuze opresc pe rând, pufăind obosite în faţa minei din Uricani. Zeci de oameni coboară din ele, culeşi din oraş şi din localităţile vecine, pentru a se strecura în străfundurile pământului să scormonească malul negru de cărbune. Merg întâi şi se schimbă în salopetele soioase, mirosind a muncă şi rânced, se îndreaptă spre sala de mese pentru a se înfrupta ca şi cum de fiecare dată ar fi ultima masă, apoi îşi iau lămpaşele şi se îndreaptă către sala de apel cu cizmele duduind pe coridorul lung.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici