Oamenii de afaceri români se extind pe piaţa externă

Recent anunţata intrare a omului de afaceri Gabriel Comănescu în Mexic cu două platforme petroliere arată că oamenii de afaceri români încep să aibă din ce în ce mai multă perspectivă internaţională şi prind curaj în atacarea unor pieţe externe pe care altădată nu aveau acces.

13 afișări
Imaginea articolului Oamenii de afaceri români se extind pe piaţa externă

Oamenii de afaceri români se extind pe piaţa externă (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Comănescu este de altfel unul dintre oamenii de afaceri români care are cele mai puternice acti­vităţi în afara ţării.

Grup Servicii Petroliere, companie controlată de Comănescu (foto), a anun­ţat miercuri câştigarea unui contract în urma căruia două platforme de foraj ma­rin ale firmei vor fora în apele naţionale mexicane pentru compania de petrol me­xicană Pemex, cea mai mare com­panie mexicană petrolieră. Cele două platfor­me, Atlas şi GSP Orizont, sunt în curs de relocare din zona Golfului Persic către Mexic. Forajul va începe din mai şi presupune un contract de lungă durată câştigat în urma unei licitaţii internaţionale.

GSP mai are contracte şi cu Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale din lume, dar şi cu compania naţională de petrol a Turciei, TPAO. GSP a avut în 2009 o cifră de afaceri de 217 milioane de euro.

Citeşte mai multe despre extinderea afacerilor româneşti pe piaţa externă pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici