Oferiţi românilor soluţii şi stil!

Academia Română, „în calitatea ei de protector tradiţional al limbii române“, îşi manifestă, într-un apel către candidaţii la alegeri, „îngrijorarea pentru reaua folosire în multe dintre disputele publice curente, pentru creşterea nepermisă a coeficientului de agresivitate, trivialitate, precaritate gramaticală şi sărăcie lexicală, tot mai frecvente în discursul public“.

4 afișări
Imaginea articolului Oferiţi românilor soluţii şi stil!

Oferiţi românilor soluţii şi stil!

Într-un apel dat publicităţii de conducerea prestigiosului for de ştiinţă şi cultură – semnat de preşedintele Ionel Haiduc, vicepreşedinţii Marius Sala, Dan Berindei, Marius Iosifescu şi Florin Filip, cât şi de secretarul general, Păun Ion Otiman – se menţionează că „Academia Română se fereşte de opţiuni circumstanţiale, de confruntări directe şi interesate, de a se plasa pe o poziţie, inevitabil partizană, a combatantului din arena politică, dar nu-şi poate îngădui să refuze rolul observatorului atent şi echidistant decât asumând blamul unui nejustificabil absenteism civic şi al unei vinovate aroganţe“.

 

Citeste toata stirea pe www.azi.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici