Oferte de vacanţe last minute. Unde poţi pleca în concediu cu 20% mai ieftin

Cinci avioane au decolat miercuri spre Antalya de pe aeroportul din Otopeni şi altele spre Rhodos sau Tenerife, toate fiind zboruri charter prin care turiştii români sunt trimişi în vacanţă în străinătate.

12 afișări
Imaginea articolului Oferte de vacanţe last minute. Unde poţi pleca în concediu cu 20% mai ieftin

Oferte de vacanţe last minute. Unde poţi pleca în concediu cu 20% mai ieftin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până la sfârşitul anului acesta, esti­măm un număr de 600 de curse charter, din care 90% au loc în perioada mai - octom­brie. Numă­rul acestor curse este cu apro­ximativ 10% mai mare, com­pa­rativ cu anul trecut", au declarat oficialii companiei ae­riene de stat Tarom, care au închiriat câteva avioane agenţiilor de turism pentru curse charter în Antalya, Bodrum, Rhodos, Heraklion, Skiathos, Kos, Santorini, Hurghada, Palma de Mallorca, Tenerife.

Compania de stat a încasat anul trecut 20 de milioane de dolari din cele 553 de chartere pe care le-a operat. De-a lungul unui an, în func­ţie de disponibilitatea avioanelor, toate ti­purile de aeronave din flota Tarom sunt fo­lo­site pentru curse charter, însă aproximativ 80% din aceste curse sunt operate cu aero­na­ve de tipul Boeing 737-800, potrivit oficialilor com­paniei. Compania de stat a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 218 mil. euro şi pierderi de 80 mil. euro.

Pentru următoarele zboruri spre staţiu­ni­le turceşti site-urile agenţiilor de turism sunt pli­ne cu oferte "last minute", prin care aces­tea promovează preţuri mai mici chiar şi cu până la 100 de euro pentru a-şi ocupa locurile con­tractate în avioane şi hoteluri. Zece pagini de oferte last minute în Turcia sunt postate pe unul dintre site-urile de turism, infoturism.ro, fiecare pagină oferind detalii despre aproape 30 de pachete de vacanţă în Turcia. Cumpără 7 nopţi cu all-inclusive în staţiunea turcească Side la 449 de euro, faţă de 595 de euro, aşa sună o ofertă last minute de pe site-ul info­tu­rism.ro. Asemenea oferte, dar pentru alte des­ti­naţii se găsesc pe aproape toate site-urile agenţiilor de turism.

Citeşte mai multe despre ofertele de vacanţă last minute pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici