Olteanu baga in cod rosu relatiile cu SUA si Marea Britanie

Administratia SUA, care a sponsorizat cu 4,6 milioane de dolari reforma justitiei din Romania, critica dur recentele amendamente la Codul Penal adoptate in unanimitate de Camera Deputatilor, care ii impiedica pe procurori si politisti sa perchezitioneze sau sa inregistreze convorbiri fara anuntarea prealabila a suspectului.

1 afișare
Imaginea articolului Olteanu baga in cod rosu relatiile cu SUA si Marea Britanie

Olteanu baga in cod rosu relatiile cu SUA si Marea Britanie

Intr-un discurs sustinut ieri la ceremonia de inchidere a programului Consolidarea Societatii Civile Romania, ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, s-a declarat "ingrijorat cu privire la recentele actiuni ale Parlamentului pentru a slabi capacitatea procurorilor si a politistilor in combaterea unei serii de infractiuni grave, printre care mita si coruptia". In replica, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a lansat acuzatia ca Taubman ar fi obtinut postul de ambasador in urma donatiilor facute campaniei lui George W. Bush, ceea ce in Romania ar fi considerata o fapta de coruptie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici