Operatiunea Dragonul

In articolul intitulat "Un dragon al dezinformarii", care apare simultan in ZIUA si in revista Human Events, generalul Pacepa denunta scenariul KGB privind asasinarea lui Kennedy. La 28 iulie 1978, cand am aterizat la baza militara aeriana Andrews (aeroportul prezidential al SUA) am adus cu mine o multitudine de informatii adunate timp de o viata petrecuta in serviciile de informatii externe din blocul sovietic.

1 afișare
Imaginea articolului Operatiunea Dragonul

Operatiunea Dragonul

Doua din aceste informatii aveau, din punctul meu de vedere, o importanta deosebita. Una se referea la faptul ca imaginea glorioasa pe care o avea Ceausescu in Occident era, de fapt, o fictiune creata de serviciul sau de spionaj. Cea de-a doua se referea la faptul ca Moscova era implicata intr-o operatie de dezinformare, ce avea numele de cod DRAGON, care viza distragerea atentiei de la legaturile KGB-ului cu Lee Harvey Oswald si acreditarea ideii ca CIA-ul il asasinase pe presedintele Kennedy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici