Opinie Cristian Hostiuc: A sosit vremea ca şi ţepele din Piaţa Victoriei să fie privatizate

Preşedintelui Băsescu nu-i este frică să iasă în faţă. Anunţurile fac ştirile pentru o întreagă săptămână, începând de la ţepele din Piaţa Victoriei pentru judecarea corupţilor lui Năstase în 2004, trebuie să împrumutăm de la FMI 20 mld. euro pentru că altfel ne prăbuşim, nu ne mai împrumută nimeni, fondul de salarii în sistemul public se reduce cu 25%, trebuie să închidem din spitale, până la "dacă tot împrumutăm pentru plata pensiilor şi salariilor, atunci dăm faliment" în august 2011.

4 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc: A sosit vremea ca şi ţepele din Piaţa Victoriei să fie privatizate

Opinie Cristian Hostiuc: A sosit vremea ca şi ţepele din Piaţa Victoriei să fie privatizate

Săptămână trecută Guvernul a adoptat strate­gia fiscală 2012-2014: sistarea angajărilor în sistemul public, la şapte plecări doar o angajare, se va bloca majorarea unor pensii, bugetarii nu vor mai primi în următorii ani tichete de masă, prime şi vor creşte taxele pe proprietăţi. Se strânge cureaua cu încă o gaură, suntem în faliment, ne aşteaptă iadul, se va muri cu zilele etc. Asta a reţinut toată lumea, iar înjurăturile au început să curgă. Şi ca să nu se înţeleagă greşit că totul este pentru viitor, premie­rul a ţinut să clarifice strategia: niciun leu nu va fi tăiat din ceea ce este achitat în prezent şi oricum totul se va discuta anual, prin legea bugetului.

Dacă economia merge bine şi se strâng bani la buget, atunci o parte din aceste măsuri se vor uita. Sau vine actuala opoziţie la putere şi aruncă strate­gia la coş. Oricum această strategie pare floare la ureche pe lângă discuţiile pe marginea deconcen­tratelor, a legii salarizării, a reformei pensiilor (unde deficitul a crescut după reformă) sau Codul muncii. Deci tot ce are legătură cu sistemul public general, ca să-i spunem aşa, s-a discutat, s-a adoptat şi a intrat în vigoare. Restul e discurs.

Dar atât Băsescu, cât şi Boc au mai discutat despre relansarea economică, despre privatizări pe Bursă, despre parteneriate public-private, despre restructurarea companiilor naţionale de stat şi a regiilor naţionale, de aducerea de management privat sau de reformarea sistemului de sănătate.

De trei ani încoace nu cred că este discurs public în care atât preşedintele, cât şi premierul să nu vorbească despre aceste subiecte.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici