Opinie Sorin Pâslaru - O aiureală: să laşi stadioane în paragină ca să te muţi pe altele noi când te împrumuţi cu 20 mld. de euro ca să supravieţuieşti

Steaua nu mai joacă în Ghencea pentru că nu poate plăti o chirie de câteva zeci de mii de euro pe lună, dar statul îi permite să joace pe noul stadion Naţional Arena, care a costat 200 de milioane de euro.

7 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru - O aiureală: să laşi stadioane în paragină ca să te muţi pe altele noi când te împrumuţi cu 20 mld. de euro ca să supravieţuieşti

Sorin Pâslaru

Zeci de hoteluri din Neptun şi Olimp stau închise, năpădite de bălării ca acum Ghencea, dar oamenii vor să meargă la mare şi stau în vile construite de-a valma, ca nişte excrescenţe în nisip, fără planuri urbanistice, fără nicio organizare, în staţiuni fără trotuare, alandala.

E bine. E chiar distractiv să o iei tot timpul de la zero, să laşi în paragină active de sute de milioane de euro şi să refaci, cu bani privaţi sau de stat, dar alţi bani.

Este de neînţeles de ce un activ cum este stadionul din Ghencea este lăsat să cadă.

Aceasta este o cale sigură spre insolvenţă: să construieşti, să dai în folosinţă fără să câştigi suficienţi bani ca să întreţii infrastructura şi să te îndatorezi ca să faci alt stadion.

Că este Ministerul Apărării, că este Primăria Bucureştiului sau Ministerul Transporturilor instituţia care plăteşte, nu tot de la buget vin banii?

Când iei 20 de miliarde de euro împrumut peste noapte, adică jumătate din buget (deşi datoria publică era redusă, dar rezervele valutare s-au dovedit insuficiente), să laşi stadioane în paragină şi să te muţi pe altele noi este un lux incredibil.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici