Opinie Sorin Pâslaru: Parcă făceaţi băi termale, terenuri de golf, 100.000 de locuinţe pentru tineri, 25.000 de case pentru profesori în comune. Acum desfiinţaţi judeţele?

27 octombrie 2008. Preşedintele Traian Băsescu a insistat asupra faptului că majorarea salariilor profesorilor cu 50% este sustenabilă, afirmând că "argumentul Ungaria", care a început să scadă economic după ce a majorat între 2002-2004 salariile în administraţie cu 50-70%, nu poate fi invocat, deoarece situaţia economică a celor două ţări este diferită.

3 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru: Parcă făceaţi băi termale, terenuri de golf, 100.000 de locuinţe pentru tineri, 25.000 de case pentru profesori în comune. Acum desfiinţaţi judeţele?

Opinie Sorin Pâslaru: Parcă făceaţi băi termale, terenuri de golf, 100.000 de locuinţe pentru tineri, 25.000 de case pentru profesori în comune. Acum desfiinţaţi judeţele?

"România nu este în situaţia în care ni se tot prezintă Ungaria", a spus Traian Băsescu, explicând că ţara vecină a contractat credite comerciale pentru a construi, "în parteneriat public-privat, autostrăzi, în condiţii de rating C". Şeful statului a explicat că "o parte din bugetul Ungariei se duce, în prezent, către rambursarea acestor credite", iar "România nu se află în această situaţie".

12 ianuarie 2009. Ministrul turismului Elena Udrea: "Bucureştiul stă pe un izvor de apă termală şi fie se ştie acest lucru şi nu a fost valorificat, fie nu se ştia până acum. România are o treime din izvoarele termale din Europa şi cred că putem ajunge să fim una dintre primele destinaţii europene în turismul balnear".

16 ianuarie 2009. Premierul Emil Boc: "Proiectul de buget pentru 2009 va fi construit pe o creştere economică de 2,5%, faţă de 7,8% anul trecut, şi un deficit bugetar estimat în jurul a 2% din PIB".

16 ianuarie 2009. Preşedintele Traian Băsescu: "Ultimul lucru pe care îl va face România va fi să se împrumute la FMI. Ştiu că această idee este controversată, dar vom merge pe zonele practice. Economia României nu mai poate fi aşezată în matricea Fondului. Am depăşit marginile matricei pe care Fondul le impune unei economii şi nu numai economiei, ci şi societăţii. Putem coopera cu UE, cu Banca Mondială, cu Banca Europeană de Investiţii.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici