Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef ZF: Ce faceţi cu investitorii, că în fiecare lună îşi mai închide porţile câte o fabrică?

Marţi, în vreme ce preşedintele şi liderii USL negociau cu "uşile închise" dacă să modifice sau nu Constituţia pentru noile înţelegeri de la nivelul Uniunii Europene, la 20 de km sud de Bucureşti se pregătea să îşi închidă porţile o investiţie de 55 milioane de euro.

43 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef ZF: Ce faceţi cu investitorii, că în fiecare lună îşi mai închide porţile câte o fabrică?

Opinie Sorin Pâslaru, redactor-şef ZF: Ce faceţi cu investitorii, că în fiecare lună îşi mai închide porţile câte o fabrică?

Este vorba de producătorul Tnuva de produse lactate, cu capital israelian, care a decis să închidă fabrica de la Popeşti-Leordeni, unde au avut în momentul de vârf al afacerilor, în 2008, 380 de angajaţi. Acum rămăseseră 165.

2011 se încheie prost din punctul de vedere al investiţiilor. ING şi Nokia la Cluj, Tnuva la Bucureşti. Minus 2.000 de slujbe la Cluj, minus 165 la Bucureşti. A trecut România la faza de investire la cea de "dezinvestire"?

Prin asumarea acordului interguvernamental de Bruxelles de săptămâna trecută, România îşi asumă reguli stricte de deficit bugetar. La fel ca şi cele mai bogate state din zona euro. Problema este însă că acest acord nu vorbeşte şi despre investiţii şi locuri de muncă. Autohtone, străine, cu capital de stat sau privat - investiţii.

Citeşte continuarea materialului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici