Oraşe doar cu numele

Există oraşe în Romania in care oamenii trăiesc ca în Evul Mediu. Se încălzesc la soba cu lemne, apă caldă nu au avut niciodată, iar animalele pe care le cresc în spatele blocului aproape că mor de foame

1 afișare
Imaginea articolului Oraşe doar cu numele

Oraşe doar cu numele

Din 2001 şi până-n zilele noastre, multe dintre comunele care aveau atunci două-trei blocuri, ş-alea rămase de pe vremea fostelor IAS-uri, au fost ridicate în rang. Oraşe doar cu numele. La început localnicii s-au bucurat, credeau că se emancipează, dar şi-au dat repede seama că au fost traşi pe sfoară. "Oraşul" pentru ei nu însemna decât impozite mai mari. Un bir pe care mulţi dintre români îl plătesc pentru aderare. Avantaje?
Dumnezeu cu mila… Aceleaşi probleme, aceleaşi străzi pline de glod şi de gropi, aceleaşi curţi cu cotineţe şi cu veceuri în spate. Aceeaşi ţară. Şi-o altă ţeapă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici