Oraşul spaniol care a trecut de la cele mai multe maşini de lux la cel mai mare şomaj din UE

Maşinile Audi şi BMW, parcate pe marginile străzilor din Benalup încă mai aduc aminte de perioada în care micul orăşel din Andaluzia era în expansiune şi avea cel mai mare număr de maşini de lux pe cap de locuitor din sud-vestul provinciei Cadiz. Acum singurul record pe care îl mai bate localitatea este că are cea mai mare rată a şomajului din toată Uniunea Europeană.

12 afișări
Imaginea articolului Oraşul spaniol care a trecut de la cele mai multe maşini de lux la cel mai mare şomaj din UE

Oraşul spaniol care a trecut de la cele mai multe maşini de lux la cel mai mare şomaj din UE

"Nu ştiu dacă se mai poate rezolva ceva", spune Juan Carlos Gutierrez, de 19 ani, unul dintre miile de tineri care au terminat şcoala şi acum nu-şi găsesc decât munci sezoniere şi prost plătite. "Am cules asparagus şi am lucrat şi într-o fabrică, dar nimic nu este de durată. Viitorul este sumbru", explică tânărul.

"Toti cei de vârstă noastră sunt someri", explică şi Nora Perez, de 22 de ani. "Tatal meu a mumncit în Germania când era tânăr. Acelaşi lucru l-aş putea face şi eu, mai ales că mulţi dintre prietenii mei au emigrat".

"Multi s-au îndatorat atunci vremurile erau bune, şi-au cumpărat case, maşini şi şi-au întemeiat o familie", explică Ricardo Jimenez, care conduce o asociaţie caritabilă. "Familiile sunt foarte apropiate între ele şi se ajută reciproc, dar noi deja ajutăm 80 de familii şi de la lună la lună numărul acestora creşte. Unii dintre părinţi ne roagă să-i ajutăm să-şi hrănească copiii", spune Jimenez.

Citeşte mai mult pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici