Ortodoxie si Putere

Regulile si traditia spun ca mirenii care ajung sa aiba un cuvant in deciziile Bisericii Ortodoxe Romane trebuie sa fie "oameni vrednici", care au relatii stranse cu Biserica si care pun umarul la dezvoltarea ei. Lista cu membrii laici ai Colegiului Electoral Bisericesc arata ca PSD este partidul politic cel mai bine infipt in Biserica, dintre afaceristi, patronii din constructii sunt in top, iar intelectualii stralucesc cel mult pe plan local.

1 afișare
Imaginea articolului Ortodoxie si Putere

Ortodoxie si Putere

Din pozitiile sociale pe care le ocupa, este evident ca sprijinirea Bisericii le-a fost la indemana. De-a lungul timpului insa, presa si justitia au aruncat o umbra de indoiala asupra "vredniciei" unora dintre ei. Desi in toate sondajele de opinie Biserica se bucura de increderea a 80% din populatie, politicienii o folosesc totusi doar in campaniile electorale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici