Pasajul suspendat

Pasajul Suprateran Basarab si-a pierdut statutul de utilitate publica, in urma verdictului definitiv si irevocabil emis ieri de Curtea de Apel Bucuresti. In aceste conditii, exproprierile din calea constructiei nu mai pot fi executate, iar trei monumente istorice din zona raman, cel putin pentru moment, in picioare. In fata faptului implinit, primarul general Sorin Oprescu a facut aseara apel la premierul Emil Boc sa emita o hotarare de Guvern prin care Pasajul Basarab sa fie declarat de utilitate publica, pentru a putea continua constructia realizata deja pe sfert.

1 afișare
Imaginea articolului Pasajul suspendat

Pasajul suspendat

Decizia de ieri a Curtii de Apel Bucuresti, definitiva si ire­vocabila, a anulat hotararea CGMB privind utilitatea publica a pasajului, considerandu-se ca s-a incalcat legea privind exproprierea.Primarul general Sorin Oprescu sustine ca singura solutie de continuare a lucrarilor este ca Guvernul Boc sa emita o hotarare care sa tina cont de prevederile Legii 184/2008 si prin care obiectivul sa fie declarat de utilitate publica.

 

Citeste toata stirea pe www.ziua.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici