Pedepse mai mici pentru marii corupţi

Incredibil, dar adevărat, în plină campanie anticorupţie şi la doar trei luni de la primi-rea României în rândurile Uniunii Europene, echipa fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a lansat un proiect de Cod Penal, pe care l-am putea numi "Codul Generozităţii". În viziunea incoruptibilei Macovei, ar trebui să fim mai blânzi nu doar cu hoţii şi pedofilii, dar chiar şi cu corupţii.

1 afișare
Imaginea articolului Pedepse mai mici pentru marii corupţi

Pedepse mai mici pentru marii corupţi

Lansat în dezbatere publică la începutul lunii martie, proiectul de Cod Penal propune o schimbare a mentalităţii în România, reducând semnificativ pedepsele pentru majoritatea infracţiunilor prevăzute actualmente în Codul Penal. Trebuie să punem accentul pe recuperarea şi reeducarea individului condamnat. Cam aceasta este ideea care răzbătea din discursul fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei, ţinut în chiar ziua afişării proiectului pe site-ul instituţiei, în conferinţă de presă. Probabil, aşa se explică într-un fel reducerea pedepselor pentru hoţi, pedofili şi alte categorii de infractori. Culmea este că printre beneficiarii generozităţii echipei care a lucrat luni de zile la întocmirea Codului Penal se numără chiar şi persoanele condamnate pentru fapte de corupţie, precum luarea de mită şi traficul de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici