Pelerinaj la Folk You

Şapte ore de spectacol continuu... 4.000 de oameni adunaţi în sala de festivităţi a cerului şi a mării de la Corsaru din Vama Veche. Sala a fost TOATĂ plaja. Acesta a fost bilanţul primei seri a celei de-a treia ediţii a Festivalului Folk You!, dedicată lui Florian Pittiş.

1 afișare
Imaginea articolului Pelerinaj la Folk You

Pelerinaj la Folk You

S-a întâmplat un paradox sublim. Absenţa lui Florian Pittiş a adus la Folk You! mai mulţi spectatori decât prezenţa lui de la celelalte două ediţii. Explicaţia e simplă şi tulburătoare: Florian Pittiş a devenit un simbol, iar simbolul este mai puternic şi mai cuprinzător decât persoana (de aceea martirii sunt mai puternici decât liderii). Pe scena din Vama Veche, în colţul din dreapta, s-au aflat masa şi scaunul la care stătea, de obicei, Moţu. Aşadar, el a fost tot timpul cu noi. "Am să deschid Folk You! aşa cum Marius Tucă ar deschide cartea vieţii lui." Acestea au fost cuvintele cu care Dinu Olăraşu a deschis festivalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici