Pensii nesimtite pentru oameni speciali

In timp ce un pensionar de rand, invatator, miner, inginer sau siderurgist isi lasa in farmacii o mare parte din pensia de 1000 - 2000 de lei la care are dreptul, dupa buget si 35 de ani de munca, diplomatii, stewar­desele, parlamentarii, pilotii si securistii care au lucrat in comertul exterior primesc, pe baza de legi speciale, pensii de multe zeci, chiar sute de milioane de lei vechi.

8 afișări
Imaginea articolului Pensii nesimtite pentru oameni speciali

Pensii nesimtite pentru oameni speciali

Ei "fura" diferenta intre pensia speciala si banii la care au dreptul potrivit punctelor calculate de Casa de Pensii dintre taxele si impo­zitele platite de ceilalti contribuabili.Guvernantii si parlamentarii au avut ca prioritate rezolvarea pensiilor diplomatilor si ale fostilor "lucratori" din Comertul Exterior. Fostii securisti sub aco­perire strang o pensie de ser­viciu grasa si de peste 7000 de lei (cel putin 80% din ultimul salariu brut, cu toate sporurile), daca au implinit 60 de ani, au cel putin 30 de ani de cotizare completa, din care macar 18 in diplomatie.

 

Citeste toata stirea pe www.ziua.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici