Pentagonul ne momeşte cu invizibilul

Reprezentanţii Departamentului Apărării al SUA şi colosul de pe piaţa armelor, Lockheed Martin, au propus României să intre în programul de achiziţie a supersonicului invizibil F 35.

1 afișare
Imaginea articolului Pentagonul ne momeşte cu invizibilul

Pentagonul ne momeşte cu invizibilul

Intrarea în selectul club al deţinătoarelor acestui avion de ultimă generaţie este posibilă din 2018, până atunci americanii pledează pentru o perioadă de tranziţie în care spaţiul aerian al României să fie apărat de F 16.Secretarul de stat în Ministerul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Constantin Croitoru, şi locţiitorul şefului Departamentului pentru Armamente, generalul Eftimie Sandu, fiind prezenţi într-o visită de informare la Washington la sfârşitul lunii trecute, au primit din partea oficialilor americani o ofertă în legătură cu achiziţionarea aparatului de luptă multirol de către România. "În discuţiile avute la sediul central al companiei Lockheed Martin şi apoi la Pentagon cu oficiali în domeniu forţelor aeriene americane ni s-a prezentat o viziune din perspectiva Statelor Unite legată de posibilitatea achiziţionării de către România a aparatului multirol F 35", ne-a declarat secretarul de stat Corneliu Dobriţoiu. F 35 este un avion invizibil pe radar, tot sistemul de arme este încorporat în carcasa avionului, ceea ce îl face foarte greu de detectat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici