Pichete de graniceri pe Insula Serpilor

Ucraina este hotarata sa amplaseze pe Insula Serpilor o unitate de graniceri pana la inceputul lunii martie. Surse militare spun ca aducerea granicerilor pe insula este pentru Romania un gest "inamical" in conditiile in care cele doua tari asteapta in 2008 decizia Curtii de la Haga in acest sens.

1 afișare
Imaginea articolului Pichete de graniceri pe Insula Serpilor

Pichete de graniceri pe Insula Serpilor

Autoritatile de la Kiev fac de doi ani incoace eforturi sustinute pentru a demonstra ca Insula serpilor, pe care Petru Groza le-a facut-o cadou rusilor in 1948, este un spatiu locuit, cu viata sociala si economica proprie. Ucraina si Romania au hotarat in 2004 sa ceara arbitrajul Curtii Internationale de la Haga in privinta apelor din jurul Insulei serpilor, unde s-au descoperit rezerve energetice uriase. Romania ar vrea sa beneficieze cel putin de o parte din aceste resurse, in vreme ce Ucraina spera, la randul ei, sa nu le imparta cu nimeni. Daca Tribunalul de la Haga hotaraste ca Insula serpilor este locuita, atunci aceasta insula are dreptul la platou continental, iar cele 10 milioane de tone de petrol si un miliard de metri cubi de gaze naturale, cat se estimeaza ca exista, ar putea fi exploatate de Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici