Plaja şi faleza luate de viitură

Pe plaja de la Venus, puhoaiele au produs şanţuri adânci de 60 de centimetri şi late de aproximativ patru metri, fiind necesară refacerea zonei.

1 afișare
Imaginea articolului Plaja şi faleza luate de viitură

Plaja şi faleza luate de viitură

Pe plajele mai puţin afectate, unde ploaia a adus resturi menajere, pământ şi a măturat nisipul, a început acţiunea de igienizare pentru ca într-o zi - două să le readucem la forma iniţială. La Venus va fi nevoie de igienizare, renisipare şi ecologizarea zonei. Abia apoi, echipele DADL vor intra cu echipamentele de afânare a nisipului, întreaga operaţiune putând dura şi o săptămână", a precizat Anton.Staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, dar şi Costineşti, Neptun şi Saturn, precum şi alte zone din judeţul Constanţa au fost afectate de inundaţii.Subprefectul Adrian Nicolaescu a declarat că 20 de persoane au fost evacuate la Eforie Sud, casele lor fiind înconjurate de ape. În Eforie Nord, 30 de camere ale unui hotel de două stele au fost inundate, ploaia pătrunzând fără probleme prin ferestrele şi uşile hotelului. Turiştii şi-au petrecut noaptea în holul clădirii, iar ieri au fost mutaţi în alt hotel din staţiune. Pe lista localităţilor afectate se numără şi staţiunile Costineşti, Neptun şi Saturn. Vilele Vişinul, Piersicul şi restaurantul Ambasador din Neptun au fost inundate, pompierii intervenind cu pompe pentru scoaterea apei. Ploaia a dat peste cap şi traficul din oraşul Constanţa, intersecţiile fiind inundate. În centrul municipiului semafoarele nu funcţionau nici ieri dimineaţă. În Constanţa au fost inundate 26 de locuinţe, precum şi arhiva Oficiului de Stare Civilă. La Tuzla, au fost inundate Căminul Cultural şi patru case. La Costineşti, apa a intrat în şase locuinţe şi în subsolurile a trei vile turistice, la Agigea au fost evacuate patru case, iar la Mangalia alte patru. În staţiunea Neptun, inundaţiile au afectat subsolul şi demisolul a patru vile turistice şi a două hoteluri, iar în Olimp, au fost afectate trei parcări auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici