Plecarea patriarhului: Cristian Constantinescu, omul care a construit cu banii lui Tiriac cea mai mare firma de asigurari, se retrage. De ce nu si-a facut propria firma?

"Dom'le, mi se pare fair. Eu nu as fi avut de unde sa iau in '94 trei milioane de dolari ca sa-mi fac propria companie." Asa raspunde Cristian Constantinescu, cel mai puternic manager din asigurari, intrebarii daca i se pare corect ca, dupa aproape doua decenii de munca, sa plece lasandu-le actionarilor un "cadou" care valoreaza 700 mil. euro. De la 1 mai Constantinescu, care a creat de la zero cea mai mare companie de asigurari, Allianz-Tiriac, va parasi pozitia de CEO, urmand sa fie inlocuit de indianul Rangam Bir, actualul regional chief business officer la Allianz New Europe.

9 afișări
Imaginea articolului Plecarea patriarhului: Cristian Constantinescu, omul care a construit cu banii lui Tiriac cea mai mare firma de asigurari, se retrage. De ce nu si-a facut propria firma?

Plecarea patriarhului: Cristian Constantinescu, omul care a construit cu banii lui Tiriac cea mai mare firma de asigurari, se retrage. De ce nu si-a facut propria firma?

Constantinescu poate fi considerat un "patriarh" al asigurarilor, pentru ca a format o scoala, a dezvoltat piata asigurarilor si multi manageri care acum conduc alte companii. Principala lui abilitate sunt cunostintele tehnice despre asigurari, de multi ani el ocupa pozitia de presedinte al UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare). Este unul dintre putinele exemple de manageri care au construit businessuri solide bazandu-se pe cunostinte tehnice despre o anumita industrie. Constantinescu ilustreaza perfect zicala ca firmele ajung sa semene cu indivizii care le creeaza, deoarece businessul lui nu are in spate doar marketing, ci tehnici solide.

Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici