Prea Fericitul Calin

Guvernul si Patriarhia au semnat ieri un protocol care stabileste dreptul Bisericii Ortodoxe de a cenzura proiectele de lege si hotararile cu implicatii in domeniul protectiei sociale. In plus, guvernul va fi obligat sa anunte Patriarhia despre toate oportunitatile de finantare in domeniul protectiei sociale, inclusiv cele din fondurile structurale ale Uniunii Europene. Acordul a fost „stropit“ cu o alocare guvernamentala de 30 milioane de RON pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

1 afișare
Imaginea articolului Prea Fericitul Calin

Prea Fericitul Calin

Executivul se angajeaza sa colaboreze cu ONG-urile care functioneaza cu binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Romane. Acest element va acorda Patriarhiei o exclusivitate a fondurilor interne si externe, celelalte ONG-uri fiind, practic, scoase de pe piata. Acordul intervine la doua zile dupa intronizarea Patriarhului Daniel, timp in care s-a afisat in public cu toata elita politica a tarii. Un protocol similar a fost negociat si intre Guvernul Nastase si P.F. Teoctist, insa nu s-a ajuns la un acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici