Premierul Emil Boc lansează programul de guvernare „strângem din dinţi“ în 2010

2,5 miliarde de euro vor fi luate de la buget pentru a acoperi gaura lăsată de pensii, alte 3,5 miliarde de euro pentru a acoperi gaura lăsată de salariile bugetarilor. Din calculele Gândul, rezultă că, pentru a putea plăti în continuare salariile şi pensiile, dar şi pentru a rămâne în ţintele negociate cu FMI, statul român ar trebui să dea afară peste 450.000 de bugetari.

4 afișări
Imaginea articolului Premierul Emil Boc lansează programul de guvernare „strângem din dinţi“ în 2010

Premierul Emil Boc lansează programul de guvernare „strângem din dinţi“ în 2010

Cifra ar fi putut fi mai mică, dacă fostul premier, adică tot Emil Boc, ar fi luat măsura încă din 2009. Sunt însă autorităţile române dispuse să concedieze bugetari chiar dacă a trecut anul electoral? Întrebare la care ministrul de Finanţe desemnat, Sebastian Vlădescu, dădea un răspuns acum câteva săptămâni Ziarului Financiar: "Este foarte greu ca un politician să-şi asume tăieri de salarii. Numai guvernatorul BNR o poate face, dând drumul la inflaţie… Inflaţia este singura care nu doare, trimisul oamenilor acasă doare."

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici