Pretul terenurilor agricole se va tripla pana in 2012 sub presiunea investitorilor straini

Cresterea pretului produselor agricole pe plan mondial este o sansa pentru producatorii romani.

1 afișare
Imaginea articolului Pretul terenurilor agricole se va tripla pana in 2012 sub presiunea investitorilor straini

Pretul terenurilor agricole se va tripla pana in 2012 sub presiunea investitorilor straini

Un hectar de teren agricol s-ar putea vinde in urmatorii cinci ani cu pana la 6.000 de euro, valoare care se apropie de media europeana, asta in conditiile in care in prezent pretul suprafetelor folosite in agricultura ajunge la 1.500-2.000 de euro pe hectar. Potrivit specialistilor, din ce in ce mai multi investitori straini, in special italieni si nemti, vin sa dezvolte afaceri in domeniul agriculturii. "Companiile straine sunt atrase de conditiile din Romania. Suntem pe locul doi in Europa, dupa Franta, ca suprafata agricola, iar microclimatul favorabil ne plaseaza in primele trei locuri ca potential agricol", a declarat Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Agricultorilor din Romania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici