Protestele din lumea arabă: "Ceea ce pe malurile Dâmboviţei s-ar numi «explozie a mămăligii»"

Dumitru Chican, fost ambasador în Emiratele Arabe Unite şi diplomat cu misiuni în majoritatea ţărilor arabe, explică, pentru EVZ, mecanismul care a stat în spatele revoltelor din Orientul Mijlociu.

7 afișări
Imaginea articolului Protestele din lumea arabă: "Ceea ce pe malurile Dâmboviţei s-ar numi «explozie a mămăligii»"

Protestele din lumea arabă: "Ceea ce pe malurile Dâmboviţei s-ar numi «explozie a mămăligii»"

Se încheie un ianuarie tulburat, însemnat apăsat în paginile istoriei prin protestele din ţările arabe. Primii au fost tunisienii, care şi-au alungat dictatorul după "Revoluţia de iasomie". Apoi valul de nemulţumire i-a adunat în stradă pe libanezi, pe yemeniţi, pe egipteni. Lumea arabă "fierbe". Egiptenii încă mai protestau ieri, printre tancuri, deşi peste 150 de oameni îşi pierduseră viaţa. O zonă complicată şi un mecanism al revoltei pe care îl demontează, pentru EVZ, Dumitru Chican, fost ambasador în Emiratele Arabe Unite şi diplomat încă din perioada comunistă cu misiuni la Damasc, Beirut, Tripoli, Abu Dhabbi sau Sanna.

Citeste toata stirea pe www.evz.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici