Ratele la credite scot anual 5 miliarde de euro din buzunarele românilor

Cei 4,5 milioane de români care au luat credite de la bănci plătesc pe parcursul unui an rate de la bancă de circa cinci miliarde de euro, potrivit calculelor realizate de ZF, adică tot atât cât cheltuiesc pe ţigări, bere şi sucuri - cele mai mari pieţe din industria bunurilor de larg consum - la un loc.

5 afișări

Gradul mediu de îndatorare al celor care au contractat credite era de 28% la sfârşitul anului 2008, potrivit celor mai recente date ale BNR. Cum veniturile salariale ale românilor sunt de aproape 19 mld. euro (anual), reiese că volumul ratelor la credite este de circa 5 miliarde de euro. Aceasta înseamnă că, pe medie, fiecare persoană care are contractat un credit cheltuieşte anual 1.100 de euro pentru plata ratelor.


Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici