Revoluţie în Codul Civil: Ţi-ai înşelat nevasta – o despăgubeşti. Vezi ce păţeşti dacă îţi părăseşti logodnica

Mai aveţi 3 luni ca să vă reglaţi conturile cu soţul/soţia. La 1 octombrie, intră în vigoare noul Cod Civil, aplicabil inclusiv celor deja căsătoriţi. Noul Cod este inspirat din cel al provinciei canadiene Quebec şi are prevederi de-a dreptul revoluţionare pentru România.

8 afișări
Imaginea articolului Revoluţie în Codul Civil: Ţi-ai înşelat nevasta – o despăgubeşti. Vezi ce păţeşti dacă îţi părăseşti logodnica

Revoluţie în Codul Civil: Ţi-ai înşelat nevasta – o despăgubeşti. Vezi ce păţeşti dacă îţi părăseşti logodnica

De exemplu, s-a legiferat instituţia logodnei (concubinajul), care stabileşte obligaţiile financiare ale partenerilor unul faţă de altul. În ceea ce priveşte familiile, s-au stabilit pedepse pentru "părăsire abuzivă" - cea mai gravă fiind cea care survine după mai mult de 20 de ani de căsnicie.

Citeste toata stirea pe www.jurnalul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici