Riscul ascuns al economiei iese la suprafata: 4,4 milioane de romani au rate la banci, iar 1.5 milioane au rata la doua banci

In goana dupa credite, cinci romani au ajuns sa aiba de rambursat imprumuturi luate de la nu mai putin de 17 banci, dupa cum arata datele Biroului de Credit la sfarsitul lui 2008.

1 afișare
Dimensiunea riscului cu care se confrunta sistemul bancar in contextul deprecierii abrupte a leului si al cresterii dobanzilor se vede insa din faptul ca peste 1,5 milioane de clienti sunt indatorati la cel putin doua banci, ceea ce poate antrena efecte de contagiune in cazul in care un client nu mai poate plati ratele.In total, la sfarsitul lui 2008 peste 4,4 milioane de romani figurau cu datorii in registrele bancilor dupa mai bine de patru ani in care retailul a fost cuvantul de ordine pentru toti jucatorii din industria financiara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici