Români, opriţi la graniţa de la Prut

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a cerut oficial explicaţii autorităţilor din Republica Moldova pentru interzicerea accesului a trei delegaţii oficiale româneşti pe teritoriul acestei ţări.

1 afișare
Imaginea articolului Români, opriţi la graniţa de la Prut

Români, opriţi la graniţa de la Prut

"Este inadmisibil ca unor cetăţeni români, cetăţeni ai Uniunii Europene, să le fie interzisă intrarea în Republica Moldova, încălcându-li-se astfel, fără vreun temei, dreptul la libera circulaţie. Atitudinea autorităţilor moldovene este cu atât mai de neînţeles cu cât acestea nu au oferit niciun fel de justificare faţă de acest incident", a declarat, ieri, ministrul Cristian David."Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, cetăţenii români şi-au câştigat dreptul la libera circulaţie, iar noi nu vom accepta nicio încălcare nejustificată a acestui drept", a afirmat David.Ministrul Internelor a cerut şefului Poliţiei de Frontieră continuarea demersurilor de clarificare a situaţiei, împreună cu omologul său din Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici