România, cimitir auto

Ministrul mediului, Attila Korodi, a susţinut ieri că taxa pentru poluarea auto nu a fost inventată de Guvernul României, fiind aplicată şi în alte state membre ale Uniunii Europene, precum Danemarca, Olanda şi Grecia. El a avut o justificare penibilă în momentul în care a trebuit să explice de ce se plăteşte mai puţin pentru un autoturism mai vechi decât pentru altul nou, evident mai puţin poluant.

1 afișare
Imaginea articolului România, cimitir auto

România, cimitir auto

Attila Korodi susţine că noul algoritm de calcul se bazează pe principiul conform căruia gradul de poluare este stabilit corespunzător perioadei de utilizare a autoturismelor. Ministrul a explicat astfel că o maşină nouă are o durată de viaţă, dar şi de poluare de până la 20 de ani, în timp ce un autovehicul vechi va mai polua doar câţiva ani. Acest exemplu e­ste contrazis însă, în realitate, prin existenţa a zeci de mii de maşini în circulaţie cu o vechime de 30 de ani sau chiar mai mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici