România comunistă, fără securişti

CNSAS a funcţionat în ultimii opt ani în ilegalitate. Aşa au hotărât, ieri, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale, care au decis că Legea Ticu, adoptată în 1999, încalcă legea fundamentală, iar CNSAS, instituţia care din 2000 se ocupă cu deconspirarea Securităţii, ar reprezenta o instanţă jurisdicţională care nu se regăseşte în Constituţie. Printre magistraţii care au luat această decizie politică se numără Aspasia Cojocaru, care a primit de la CNSAS un verdict de poliţie politică, şi Nicolae Cochinescu, fost procuror general, care a primit după multe amânări şi dispute un verdict „alb” de la CNSAS.

1 afișare
Imaginea articolului România comunistă, fără securişti

România comunistă, fără securişti

Decizia propriu-zisă a venit ca urmare a unei sesizări a lui Dan Voiculescu. Acesta a primit verdict de poliţie politică din partea CNSAS în iunie 2006. Avocatul lui Voiculescu, Sergiu Andon, a ridicat excepţii de neconstituţionalitate pentru 12 articole din Legea Ticu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici