România, trasă pe dreapta de viscol şi de români

„Stai! Stop! Sprete na diasno!” 44 de turişti români care moţăiau la trei noaptea într-un autocar turcesc pe drumul spre Ruse au tresărit ca unul. Poliţia bulgară i-a tras pe dreapta fără multă vorbă. Motivul: şoseaua spre Stara Zagora era un patinoar îngropat de viscol. Lumea îşi făcuse Revelionul la Istanbul şi era încă bine dispusă. Dar buna dispoziţie a pierit brusc după ce au vorbit cu colegi din autocare care aşteptau acolo de o jumătate de zi. Numele satului de la marginea drumului – Magriz – era pomenit în toate felurile.

1 afișare
Imaginea articolului România, trasă pe dreapta de viscol şi de români

România, trasă pe dreapta de viscol şi de români

Oricum, autocarul 34-UB-9890 este doar o simplă „unitate” a armatei de români care, venind din Turcia sau Grecia, se retrage prin Bulgaria. Conform datelor Ministerului de Externe, 1.300 de compatrioţi de-ai noştri erau ieri înzăpeziţi în ţara de la sud de Dunăre. Mulţi au petrecut o noapte şi o zi în autocare într-o rână, îngropate de troiene. Cei din convoiul 34-UB, compus din trei autocare româneşti şi două bulgăreşti, au avut noroc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici