România va împrumuta peste 500 euro pe secundă în 2012

Anul viitor statul va împrumuta cel puţin 16,13 miliarde de euro, respectiv o medie de 511 euro în fiecare secundă, pentru a acoperi deficitul bugetar (diferenţa dintre venituri şi cheltuieli) dar mai ales pentru a "rostogoli" datoriile făcute până acum, respectiv pentru a le plăti prin noi credite.

6 afișări
Imaginea articolului România va împrumuta peste 500 euro pe secundă în 2012

România va împrumuta peste 500 euro pe secundă în 2012

Din suma totală, circa 2,6 miliarde de euro vor fi împrumutate doar pentru a putea plăti dobânzile la împrumuturile deja luate, în creştere cu 30% faţă de suma de circa 2,1 miliarde de euro plătită anul acesta în acelaşi scop. Bugetul alocat dobânzilor va fi astfel comparabil cu cel al Sănătăţii, de exemplu.

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici