Românii şi luxul pe timp de criză: Cine îşi permite o plasmă de 5.000 de euro sau un frigider la preţ de garsonieră

Pentru români confortul propriei locuinţe valorează mult la propriu. Aşa că nu puţini sunt cei care îşi permit să-şi cumpere un frigider pentru colecţia de vinuri pe care dau cu "uşurinţă" 30.000 de euro, cam cât o garsonieră la preţul actual al pieţei.

4 afișări
Imaginea articolului Românii şi luxul pe timp de criză: Cine îşi permite o plasmă de 5.000 de euro sau un frigider la preţ de garsonieră

Românii şi luxul pe timp de criză: Cine îşi permite o plasmă de 5.000 de euro sau un frigider la preţ de garsonieră

Revenirea sectorului de electronice s-a facut simţită încă din trimestrul al treilea al anului trecut. Astfel, după ce piaţa electronicelor şi electrocasnicelor a înregistrat un recul de 40%, sectorul foto şi cel al electronicelor de larg consum a avut o creştere de 9%, respectiv 0,1%, cea din urmă categorie fiind puternic influenţată de vânzările de televizoare, potrivit Gfk.

Per total, anul trecut, niciun retailer de profil nu a anunţat creşteri ale vânzărilor ca în vremurile bune de boom economic -de 20-30% de la lună la lună, însă piaţa s-a mai dezgheţat pe final de an. Astfel, piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a scăzut anul trecut cu 15% faţă de nivelul înregistrat în 2009, la 1,23 miliarde euro.

Citeşte mai multe despre piaţa electronicelor şi electrocasnicelor pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici