Românii trec la lupta corp la corp cu birocraţia

La Bucureşti şi la Râmnicu Vâlcea, sute de oameni n-au putut fi potoliţi decât cu jandarmii sau cu poliţia comunitară. Toţi aveau o singură idee fixă: îşi pot câştiga drepturile doar ţipând şi făcându-şi loc cu coatele.

1 afișare
Imaginea articolului Românii trec la lupta corp la corp cu birocraţia

Românii trec la lupta corp la corp cu birocraţia

În Vâlcea, 1.500 de bătrâni, dintre care 12 au primit îngrijiri medicale, s-au călcat în picioare şi au stat în frig de duminică seara şi până luni dimineaţa, în faţa Casei de Pensii. Ei încercau să-şi depună cererile pentru biletele de tratament gratuite sau compensate. Mulţimea a intrat în panică din cauza unui afiş din care se înţelegea, la o citire superficială, că cererile se primesc numai pe data de 10 decembrie. Afişul a fost schimbat ulterior, dar răul era făcut. La Bucureşti, o altă problemă de comunicare – o altă problemă în stradă. Sute de taximetrişti au vrut să blocheze strada Anghel Saligny. Scopul: obţinerea unor autorizaţii de taximetrie. Numărul acestora a fost redus, fără prea multe notificări prealabile. Acum, între taximetriştii particulari şi patronii de taxi a început o adevărată cursă a protestelor, pentru a obţine cât mai multe hârtii cu ştampile. Pe 17 ianuarie, patronii pregătesc şi ei un miting în contrapartidă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici